Presse

Agri-Norcold virksomhedsoverdrager afdeling i Avedøre

Hobro, den 7. juli 2021

Kunder og medarbejdere fortsætter i ny virksomhed efter den 30. august.

Den danske fryse- og kølekoncern Agri-Norcold overdrager driften af en af sine 11 afdelinger til den amerikanske logistikvirksomhed Lineage Denmark Holding ApS. Det drejer sig om afdelingen på Kanalholmen i Avedøre ved København, og overdragelsen sker pr. 30. august.

Alle medarbejdere og kunder fortsætter i det nye selskab.

- Jeg ser flere fordele i at overdrage driften af Avedøre til Lineage Denmark Holding ApS. For det første ejer Lineage i forvejen bygningerne, og for det andet har det amerikanske selskab speciale i detail og har for nylig etableret sig på det skandinaviske marked. Derfor har de mulighed for at udvikle og fremtidssikre afdelingen og de dygtige medarbejdere på en anden måde, end vi ser mulighed for i Agri-Norcold, siger administrerende direktør i Agri-Norcold Jan B. Nielsen.

Han peger også på, at Agri-Norcold med hovedsæde i Hobro ser det som et naturligt skridt.

- Vores kunder har primært base i Jylland, hvor alle vores øvrige fryse- og kølehuse ligger, og vi vil koncentrere kræfterne om at levere den sublime kvalitet og service, som vores kunder kender os for gennem mange års partnerskaber, siger Jan B. Nielsen.

35 medarbejdere arbejder i afdelingen i Avedøre.

Padborg Syd-terminalen bliver hjemsted for et nyt forretningsområde for Agri-Norcold.
Padborg Syd-terminalen bliver hjemsted for et nyt forretningsområde for Agri-Norcold.

AGRI-NORCOLD ANSÆTTER 25 TIL NYT PAKKERI

Nyt forretningsområde etableres i Padborg i samarbejde med Easyfood, der leverer serveringsklare brød og kager til detailhandlen.


Hobro, den 18. januar 2021


Agri-Norcold udvider nu sin forretning fra køle- og fryselagring af fødevarer til også at omfatte pakning af kundernes varer. Agri-Norcold etablerer et pakkeri på sin terminal i Padborg, hvor der i den nærmeste fremtid skal ansættes ca. 25 nye medarbejdere.

I det nye pakkeri modtages varer, der pakkes om og gøres serveringsklare i folierede bakker, som er lige til at sætte på butikshylderne.

- Vi venter os meget af det her nye strategiske tiltag. Det er oplagt, at vi går ind og tilbyder vores kunder den service, at vi også pakker deres varer, når vi i forvejen opbevarer dem. Det gør hele processen mere strømlinet for vores kunder og højner leverings- og fødevaresikkerheden, siger administrerende direktør i Agri-Norcold Jan B. Nielsen.

- Det er en meget betydningsfuld ordre for Agri-Norcold, og vi er stolte af, at vi får lov at løfte opgaven i tæt dialog med Easyfood. Det er præcis sådan, vi gerne vil samarbejde med vores kunder, siger Jan B. Nielsen.

Dækker nyt behov i detailhandlen
Projektet med pakkeriet i Padborg er udviklet i samarbejde med fødevarevirksomheden Easyfood, der ligesom Agri-Norcold ønsker at udvide sin forretning med leverancer direkte til detailhandlen.

- Ved at indgå i et strategisk samarbejde kan vi opfylde et behov hos detailhandlen, som ikke er dækket i dag. Jeg tror meget på netværksorganisationer, hvor vi i tæt samarbejde med andre kan stå som et stærkere team over for kunderne. Vi gør det, vi hver især er gode til, og jeg er glad for, at Agri-Norcold er frisk på at gå ind i opgaven med at pakke for os, siger administrerede direktør i Easyfood Flemming Paasch.

Dobbelt så mange medarbejdere
Agri-Norcold har to køle- og frysehuse i Padborg, hvor ca. 35 medarbejdere i dag arbejder. Det nye pakkeri vil dermed betyde næsten en fordobling af medarbejderskaren i den sønderjyske grænseby.

Produktionen på 10.000 kasser om dagen vil blive automatiseret ved hjælp af robotter, men kræver samtidig stor omhu, så produkterne præsenteres flot i serveringsklare bakker, der letter arbejdet i butikkerne.

Forventningen er, at produktionsudstyret installeres omkring den 1. marts, hvorefter det skal testes. De første medarbejdere skal dog begynde den 1. februar for at blive oplært, hvorefter resten kommer til i to hold.

Produktionen vil foregå 12 timer om dagen, hvorfor der bliver mulighed for både fuldtids- og deltidsarbejde.

Efter planen sendes de første brød og kager ud i detailhandlen fra midten af april.DonationHos Agri-Norcold har vi indsamlet det gamle elektronikudstyr, som vi i 2019 ikke længere kunne anvende. Fremfor at destruere udstyret har vi i samarbejde med Inspire Technology og Pure Oceans fundet værdi af udstyret til genbrug. Denne værdi har vi doneret til rydning af hele Hikkaduwa Beach, 6 km - en af de mest turistede strande på Sri Lanka. Det indsamlede plastic genbruges herefter til fremstilling solbriller, covers til telefoner mv.Overskudsvarme fra vores frysehus i Hobro giver nu varme til beboerne Hørby

Overskudsvarme i vores afdeling Hobro bruges nu til opvarmning, og der leveres nok til Hobro Fjernvarmes område vest for jernbanen, er dækket ind i sommermånederne.

I Agri-Norcold vil vi være miljøbevidste og gør de nødvendige tiltag i samarbejde med fjernvarmeværkerne for at sikre dette. Kort fortalt opstår der overskudsvarme,når vi indfryser kundernes varer, og hidtil er denne blevet ledt direkte ud i luften.

Nu har vi aftaler for vores frysehuse i Vejen, Padborg og senest Hobro, og vil selvfølgelig gerne indgå lignende aftaler de øvrige steder hvor vi har vores huse.


Se mere i artiklen nedenfor:

Agri-Norcolds køb af Bring Frigos frysehusaktiviteter i Danmark er nu godkendt af konkurrencemyndighederne.

Greenets miljøpris 2015 til Agri-Norcold

Agri-Norcold tildelt pris for grønt projekt i Vejen.
Vores frysehus leverer overskudsvarme til 500 husstande i Vejen.

MINISTERBESØG

Adm.direktør Jan B. Nielsen, Agri-Norcold tv. og Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen
Adm.direktør Jan B. Nielsen, Agri-Norcold tv. og Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen


Mandag den 4. maj var Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (RV), på besøg hos Frode Laursen A/S i Jyderup.

I den forbindelse havde Agri-Norcold A/S lejligheden til at fortælle Ministeren om de tiltag der er gjort i Agri-Norcold A/S via en målrettet indsats med vores ISO 50001 Energiledelses program.

Overskudsvarme til private boliger

Agri-Norcolds adm direktør Jan B. Nielsen fortalte Ministeren om sit CO2-sænkende projekt, med udnyttelse af den overskudsvarme der genereres på Nordeuropas største frysehus i Vejen.

Via Vejen Varmeværk sendes varme fra frysehuset i Vejen ud til kunderne i Vejen og Askov.

Spildvarmen fra Agri-Norcold kan opvarme, hvad der svarer til mere end 500 ejendomme årligt.

Jan B. Nielsen tilføjer, at flere projekter er på vej og der forhandles allerede med de lokale varmeværker blandt andet i Padborg og Hobro, og man forventer inden årets udgang at yderligere 200 – 300 husstande kan få gavn af overskudsvarmen fra Agri-Norcold A/S.

Vi er i Agri-Norcold utrolig glade for, at det efter flere års arbejde er lykkedes at finde en løsning, som gør det teknisk muligt at udnytte den overskudsvarme Agri-Norcold producerer. Det er til gavn for både de lokale Varmeværk og deres fjernvarmekunder, Agri-Norcold og ikke mindst miljøet. Før var det rent spild – varmen røg op i luften, kun til gavn for fuglene.

Ministeren udtrykte begejstring for de tiltag Agri-Norcold A/S har i gangsat for at reducere Co2 udledningen. Specielt vores projekt vedrørende brug af overskudsvarme, vakte stor interesse hos Ministeren som opfordrede til at fortsætte de positive tiltag til gavn for miljøet.

Artikel Food Supply - varmegenvindingsprojekt

Se mere om vores varmegenvindingsprojekt i denne artikel i Food Supply:

http://www.food-supply.dk/article/view/205210/kold_luft_hos_agrinorcold_bliver_til_varme_i_500_huse?ref=newsletter?


Aftale mellem Agri-Norcold og Vejen Fjernvarme

Agri-Norcold Vejen afdeling er blevet tildelt Nordeas Erhvervspris 2012